07949 235425

Montefiore Hospital - Hove

A collaboration with Architectural Plant Nursery based in Sussex, at a new private hospital in Hove.

The area to be transformed was a courtyard patio centrally located at this hospital to provide a place of calm for patients and staff to use in all seasons. It was a shady area, so plants had to be shade loving and a large variety of ferns were planted.

All materials, such as sandstone paving, shade loving textural plants were craned over the building's rear wall as access was limited.
 
The planting was designed to look good from all angles from within the garden and especially from above, as 5 glass fronted windows look down from the above wards into the courtyard.

A seating area was created to enable both staff and patients to fully enjoy the garden and its tranquility.

Key elements:

- a seating area
- for all seasons
- viewed from all angles